Transplantare piele

Transplantare piele

 

Chirurgia plastică vizează, în mod special, eliminarea deformărilor sau a defectelor de pe corpul uman. În cazul transplantului liber din regiunea feței și a gâtului medicii lucrează asupra aspectului pielii ce a avut de suferit ca urmare a unor traume, cum ar fi: arsuri, un proces inflamator, răni etc. Medicii chirurgi califică grefele ca fiind principalul tip de chirurgie plastică, deși se folosesc și alte tehnici, mai noi.

Întrebări frecvente

Locul în care pielea sănătoasă este îndepărtată dintr-o zonă neafectată a corpului și în cele din urmă folosită pentru acoperirea pielii deteriorate sau chiar pierdute poartă denumirea de grefă a pielii. Deseori, se recurge la această intervenție în cazul fracturilor osoase care rup pielea sau în cazul unor răni mari.

Grefele de piele se divizează în două categorii:

Grefe de piele cu grosime parțială sau divizată – în acest caz este bărbierit un strat subțire de piele dintr-o zonă donatoare, care se vindecă în decursul a două sau trei săptămâni;

Grefe de piele cu grosime completă – este eliminată  toată grosimea pielii, iar zona este direct închisă.

Se administrează de către medic un anestezic general sau local, în funcție de dimensiune sau de zona afectată. Grefa se ține pe loc, prin utilizarea de capse, cusături, agrafe sau lipici special, iar zona este acoperită cu un pansament aproximativ o săptămână. Un asemenea pansament este aplicat și din locul donatorului, astfel protejându-l de o eventuală infecție. Recuperarea durează uneori chiar doi ani până la recuperarea completă.

O altă tehnică folosită este cea de extindere a țesuturilor. În termeni mai simpli, procedura încurajează organismul să crească piele în plus. Respectiv, pielea suplimentară este utilizată ulterior pentru reconstrucția zonei din apropiere. Intervenția se face sub anestezie generală. În funcție de cât de afectată este pielea, termenul de recuperare poate dura până la 3 sau chiar 4 luni. După ce pielea s-a extins îndeajuns, se recurge la o a doua operație. Medicii chirurgi lucrează cu foarte mare atenție, iar șansa de a eșua este foarte mică sau nu este.

Transferul unei bucăți vii de țesut dintr-o parte a corpului în alta este ceea ce numim chirurgie cu lambou. Acesta se efectuează împreună cu vasele sanguine care îl mențin în viață. În acest caz, operația se efectuează sub anestezie generală sau locală.

Mai multe informații despre transplantare piele găsiți și aici sau puteți reveni pe prima pagină.

Au fost utile informațiile despre transplantare piele?

Tipuri de operații

Înlăturare cicatrici

Detalii

Lifting facial

Detalii

Rinoplastie

Detalii

Ce spun clienții noștri despre transplantare piele

 

Mulțumesc mult pentru rezultatele obținute!

Marius Tomescu

Transplant piele